Sulforafan je přírodní sloučenina, která se vyskytuje v mnoha druzích košťálové zeleniny, jako je brokolice, zelí, květák a kapusta. Sulforafan je spojen s docela velkými přínosy pro zdraví, jako je protirakovinné vlastnosti, zlepšení zdraví srdce a zlepšení trávení.
Sulforafan je přírodní látka, která se vyskytuje ve specifické skupině rostlin nazývané košťálová zelenina – sem patří brokolice, květák, kapusta, zelí.
Studie této látky ukazují, že sulforafan je pro naše tělo mimořádně dobrý + je prospěšný pro prevenci rakoviny.
Vaření zeleniny ale jeho obsah snižuje. Kratší dušení však nevadí. Jedna studie zjistila, že obsah sulforafanu je v syrové brokolici desetkrát vyšší než u vařené brokolice.
Při studiích se také zjistilo, že extrakty sulforafanu mohou u lidí s diabetem 2. typu výrazně snížit hladinu cukru v krvi. Diabetici, zejména diabetici s typem 2, by měli zvážit zahrnutí potravin bohatých na sulforafan do svého jídelníčku.
[div : row]
[div : col-sm-6]
[div]
[div : col-sm-6]
Zdroj: https://www.rehabilitace.info
[div]
[div]