0,00  0

Košík

Žádné produkty v košíku.

Žádné produkty v košíku.

Pokračovat v nákupu
0,00  0

Košík

Žádné produkty v košíku.

Žádné produkty v košíku.

Pokračovat v nákupu

Výhody dlouhodobého užívání přípravku Carnosine EXTRA

Dlouhodobé užívání šestisložkového přípravku Carnosine Extra, který obsahuje karnosin a další účinné látky (koenzym Q10, vitamin E, L-karnitin, výtažky z hroznové řepy a borůvek), může poskytnout široké spektrum prokázaných zdravotních přínosů.

Tady jsou hlavní přínosy podpořené vědeckými studiemi a svědectvími:

Podpora imunitního systému a protizánětlivé účinky

Karnosin má silné antioxidační vlastnosti, které pomáhají chránit buňky před oxidačním stresem a snižují zánětlivé procesy v těle. Z dlouhodobého hlediska to může vést k lepší imunitě a nižšímu výskytu infekcí a zánětlivých onemocnění, jako je například Crohnova choroba.
Studie: Hipkiss, A. R. (2010) ukazuje, že karnosin může snížit oxidační stres a zlepšit imunitní reakce organismu .

Zlepšení funkce jater

Karnosin prokázal schopnost chránit játra před toxickými látkami a zlepšovat jejich funkci. U lidí s jaterními onemocněními, jako je primární biliární cholangitida (PBC)*, může být prospěšný pro udržení zdravé funkce jater a zpomalení progrese onemocnění.
Studie: Boldyrev, A. A. a kol. (2013) popisuje ochranné účinky karnosinu na játra a jeho roli v prevenci poškození jater .

Zvýšená hladina energie

Karnosin zlepšuje funkci mitochondrií, což vede k lepší produkci energie v buňkách. To se může projevit ve zvýšení fyzické výdrže a snížení únavy, což je obzvláště užitečné pro osoby s chronickým únavovým syndromem nebo osoby, které mají málo energie.
Studie: Derave, W. a kol (2010) ukazuje, že zvýšená hladina karnosinu ve svalech zvyšuje výkonnost a zlepšuje regeneraci .

Podpora kognitivních funkcí

Karnosin chrání mozkové buňky před poškozením způsobeným oxidačním stresem a stárnutím, což může zlepšit paměť, duševní jasnost a snížit riziko neurodegenerativních onemocnění, jako je Alzheimerova choroba.
Studie: Preston, J. E. a další (1998) ukazuje ochranný účinek karnosinu na neurony a jeho potenciál snižovat riziko degenerativních onemocnění .

Zlepšení regenerace svalů

Karnosin zvyšuje pufrovací kapacitu svalů, což snižuje produkci kyseliny mléčné během intenzivního cvičení. To vede k menší svalové únavě a rychlejší regeneraci po fyzické zátěži.
Studie: Sale, C. a další (2010) prokázali, že karnosin zlepšuje sportovní výkon a urychluje regeneraci svalů .

Podpora zdraví srdce

Díky svým antioxidačním vlastnostem chrání karnosin srdeční buňky před poškozením způsobeným oxidačním stresem a snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění.
Studie: Aldini, G. et al. (2005) potvrzuje, že karnosin neutralizuje reaktivní sloučeniny uhlíku a chrání srdeční tkáň .

Poznámka: Tyto přínosy jsou podpořeny mnoha studiemi, ale je třeba mít na paměti, že účinky se mohou u jednotlivých osob lišit a vždy je vhodné poradit se s lékařem, zejména při dlouhodobém užívání nebo v kombinaci s léky.


Vybrané odborné reference, studie:

1.Hipkiss, A. R. (2010): „Všichni, kdo se chtějí naučit pracovat, se mohou naučit pracovat. Karnosin a jeho možné role ve výživě a zdraví. Advances in Food and Nutrition Research, 59, 221-262.
2. Boldyrev, A. A., Aldini, G., & Derave, W. (2013). Fyziologie a patofyziologie karnosinu*. Physiological Reviews, 93(4), 1803-1845.
3. Derave, W., Everaert, I., Beeckman, S., & Baguet, A. (2010). Svalový metabolismus karnosinu a suplementace β-alaninem v závislosti na cvičení a tréninku. Sports Medicine, 40(3), 247-263.
4. Preston, J. E., Hipkiss, A. R., & Himsworth, D.. T. (1998). Protective effects of carnosine on protein modification by methylglyoxal and ascorbyl radicals [Ochranné účinky karnosinu na modifikaci bílkovin methylglyoxalem a askorbylovými radikály]. Neurochemical Research, 23(6), 967-972.
5. Sale, C., Saunders, B., & Harris, R. C. (2010). Effect of β-alanine supplementation on muscle carnosine concentrations and exercise performance* (Vliv suplementace β-alaninem na koncentraci karnosinu ve svalech a výkon při cvičení). Amino Acids, 39(2), 321-333.
6. Aldini, G., Facino, R. M., Beretta, G., & Carini, M. (2005). Karnosin a příbuzné dipeptidy jako zhášeče reaktivních karbonylových forem: od strukturních studií k terapeutickým perspektivám*. Biofactors, 24(1-4), 77-87.

Otevírací hodiny

Pondělí
09.00 - 17.00 hod.
Úterý
09.00 - 17.00 hod.
Středa
09.00 - 17.00 hod.
Čtvrtek
09.00 - 17.00 hod.
Pátek
09.00 - 17.00 hod.

Naše sociální sítě

Registrácia

Prihlásenie